Sikorska-Zimny, K.; Lisiecki, P.; Gonciarz, W.; Szemraj, M.; Ambroziak, M.; Suska, O.; Turkot, O.; Stanowska, M.; Rutkowski, K.P.; Chmiela, M.; Mielicki, W. Influence of Agronomic Practice on Total Phenols, Carotenoids, Chlorophylls Content, and Biological Activities in Dry Herbs Water Macerates. Molecules 2021, 26, 1047. https://doi.org/10.3390/molecules26041047
Piątczak Ewelina, Owczarek Aleksandra, Lisiecki Paweł [i in.], Identification and quantification of phenolic compounds in Salvia cadmica Boiss. and their biological potential. Industrial Crops and Products, 2020, vol. 160, s.1-9, Numer artykułu:113113. DOI:10.1016/j.indcrop.2020.113113
Lisiecki Paweł, Transferrin and Lactoferrin - Human Iron Sources for Enterococci. Polish Journal of Microbiology, 2017, vol. 66, nr 4, s.419-425. DOI:10.5604/01.3001.0010.6495
Udział w projektach:
"Opracowanie polskiego leku stosowanego w terapii schorzeń ogólnych bakteryjnych u psów i kotów" (2018-2019). Programu Operacyjnego Inteligentny Rozwój 2014-2020 w zakresie poddziałania Działanie 2.3. Proinnowacyjne usługi dla przedsiębiorstw, poddziałanie 2.3.2 Bony na innowacje dla MŚP.
"Opracowanie nowego wyrobu medycznego w klasie IIa wspomagającego leczenie górnych dróg oddechowych" (2019 – 2021). Program Operacyjny Inteligentny Rozwój 2014-2020. Działanie 2.3. Proinnowacyjne usługi dla przedsiębiorstw, poddziałanie 2.3.2 Bony na innowacje dla MŚP.